X-Ray Cihaz Eğitimi
X-ray cihazı bir çok bina girişinde bulunan ve dışarıdan gelecek olan çanta, valiz ve bagaj içerisine saklanmış veyahut gizlenmiş olan maddeleri tanımaya (bulunmasına) yarayan cihazdır.
Son zamanlarda korunan binaların %70’inden fazlasında bulunan X-ray cihazları bilinçsiz kullanıma maruz kalmaktadır. X-ray operatörlüğü eğitimi de bu nedenle çok gerekli bir eğitimdir. Çünkü dışarıdan gelecek tehlikelerin bir çoğu çanta ve valiz gibi gereçlerin içerisine saklanmaktadır.
X-ray eğitimi nereden alınır?” , “X-ray cihazı eğitimi katılım belgesi nasıl alınır?
Bir çok özel güvenlik görevlisi “X-ray eğitimi nereden alınır?” , “X-ray cihazı eğitimi katılım belgesi nasıl alınır?” gibi sorularla kurumumuza müracaat etmektedir. Müracaatlar sonucunda kurumsal firmalara ve bireysel personellere eğitimlerimiz sonucunda “katılım belgesi” düzenlenerek bu eğitimin alındığına dair belgelendirme yapılmaktadır.
Eğitimler tamamen profesyonel ve işinde en az 10 yılı aşkın “Güvenlik Sistem ve Cihazları Uzmanı” tarafından verilmektedir. Böylece x-ray cihazı başında çalışacak olan personel, uzman eğitmenin vereceği bilgiler sayesinde uzmanlaşacak ve korunacak olan yapının güvenliği daha da artacaktır.
Bunların dışında son senelerde artan terör saldırıları nedeniyle X-ray cihazlarına daha da bir önem verilmiş ve bir çok kurumsal, özel ve bireysel iş yerlerinde kullanılan x-ray cihazlarının profesyonel bir şekilde kullanılması için özel güvenlik görevlilerinden x-ray operatör sertifikası istenmektedir.
X-Ray Cihazı Eğitimi Konuları
X-ray cihazı eğitimi cihaz başında tek tek ve uygulamalı olarak verilmektedir. Kaliteli eğitim almak için grup sayılarını en düşük seviyede tutmaktayız. Genel olarak eğitimlerimiz tam gün sürmekle beraber 5 saat teorik ve 2000’e yakın çanta resmi inceleme ile 2 saat cihaz başında uygulamalı eğitim olarak son bulmaktadır.
- X-Ray cihazı tanımı, kullanımı ve amaçları
- Radyasyon emniyeti ve kullanılan araçlar
- X-Ray cihazında tehlikeli maddeleri inceleme teknikleri – Dış hatlara göre – Maddenin türüne göre – Maddenin yoğunluğuna göre – Maddenin ağırlığına göre – Maddenin ekran rengine göre – Maddenin açısına göre
- Günlük yaşamda karşılaşılabilecek nesnelerin tanımı (kıyafetler, kozmetik ürünleri, ambalaj çeşitleri, aksesuarlar v.b.)
- X-ray cihazında ateşli silahlar, el bombaları, kesici ve delici aletler, tehlikeli maddeleri tanıma
- Tehdit unsurları ve patlayıcı madde bilgileri
- Patlayıcı düzenekleri gizleme metodları
- Şüpheli cisimleri elle arama methodları
- Sınav
Hemen Online Başvuru Yapabilirsin
🖤Eğitim Türü | X-Ray Eğitimi |
🖤Kazanım | Eğitim Yenileme Sertifikası |